Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

New wave thrash metal με πολλά κιλά...

Στις μέρες μας, το thrash metal φαίνεται να έχει ξεφύγει από τα (στενά για τα τωρινά δεδομένα) πλαίσια των πρώτων θρασάδικων δίσκων και συγκροτημάτων.

Έτσι λοιπόν...

Τα riff έχουν απογειωθεί σε ταχύτητες, τεχνική και κυρίως πόρωση και ενέργεια! Τα σόλο στις κιθάρες ξεφεύγουν από απλά shred ή απλές μελωδικές γραμμές, φυσικά δυσκολεύουν τεχνικά, και διευρύνονται με χρήση sweep και tapping, ανεβάζοντας το επίπεδο (ακουστικά και αισθητικά) πολύ ψηλά, με σωστή δόση ταχύτητας, τεχνικής αλλά και κιθαριστικού feeling.

Το drumming έχει και αυτό εκτοξευθεί από τεχνικής άποψης, με τη δίκαση και τα τρίιχα στη μπότα να παν και να 'ρχονται και να ξεσηκώνουν τη διάθεση του ακροατή.

Πεντακάθαρες, κρυστάλλινες παραγωγές επιτρέπουν να ακούμε σχεδόν στο μέγιστο δυνατό τα ξεσηκωτικά riff, τα καθηλωτικά σόλο, το απίστευτο drumming, τα πορωτικά breakdown.

Και για όσους δεν έχουν πεισθεί...ιδού..





2 σχόλια:

  1. χμμ το riff στην αρχή του teras είναι suspiciously similar με megadeth... (βλέπε holy wars http://www.youtube.com/watch?v=TQQpaxYRCs4 )

    αλλα και γενικά ακούγοντας και το υπολοιπο τραγούδι και διαβάζοντας αυτό
    "Στις μέρες μας, το thrash metal φαίνεται να έχει ξεφύγει από τα (στενά για τα τωρινά δεδομένα) πλαίσια των πρώτων θρασάδικων δίσκων και συγκροτημάτων."
    εγώ διαφωνώ. Δε βλέπω κάτι καινούριο σε σχέση με πριν 15-20 χρόνια. Στην ουσία πήραν ότι άφησαν οι megadeth, pantera και slayer και το "τέντωσαν", δε λέω ότι δεν είναι ωραίο, αλλά καινούριο ΔΕΝ είναι.

    Bloody hell

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mάλλον έδωσες βάση περισσότερο μόνο σε αυτό το κομμάτι από τα τρία που πόσταρα, καθώς όντως ξεφεύγουν από τα επίπεδα slayer, pantera, megadeth.

    Θα μπορούσα να ποστάρω και τα υπόλοιπα τραγουδια του άλμπουμ, ώστε να δεις όντως τα "καινούρια" ή αν θέλεις και διαφορετικά στοιχεία, αν αυτό δεν σε κάλυψε.. Θα μπορούσα να σου πω να ακούσεις ολόκληρους δίσκους Shadows Fall για να δεις που είναι στις μέρες μας το thrash..

    Τώρα θα μου πεις είναι και το τι περιμένει κανείς απο το "καινούριο" και το "διαφορετικό" οπότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή